Νέα της Αγοράς

07
Ιανουάριος
2016

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανατιμολόγησης φαρμάκων

Μειώσεις τιμών που κυμαίνονται στο 2,9% φέρνει η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

26
Νοέμβριος
2015

Ευεργετικός ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Τα σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες αλλά και για το σύστημα υγείας, από την υιοθέτηση των νέων μεθόδων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας και ιδιαίτερα της μεθόδου HPV DNA test, αναδείχθηκαν σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου.

11
Νοέμβριος
2015

Τροφή για σκέψη: Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Το πρόγραμμα «Τροφή για Σκέψη», που στόχο έχει την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, παρουσίασε η ΑΝΑΣΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

05
Νοέμβριος
2015

Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος στις 13 Νοεμβρίου και σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

21
Οκτώβριος
2015

6 βήματα για ένα επιτυχημένο σύστημα υγείας στη μετα-μνημονιακή εποχή

Έξι βήματα για να πετύχει το σύστημα Υγείας τη μετάβαση από τη σημερινή εποχή της κρίσης στη μετα-μνημονιακή περίοδο και να συναντήσει το αύριο της χώρας, πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της MSD Ελλάδας, κ. Haseeb Ahmad, μιλώντας στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld, με θέμα «Πόσο μετράει η Υγεία;».

15
Δεκέμβριος
2015

Ο διαβήτης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το 3% έως 6% των συνολικών δαπανών Υγείας κάθε χρόνο δαπανώνται για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η ρύθμιση της συγκεκριμένης ασθένειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της μελλοντικής εξέλιξης της νόσου, της χρήσης υπηρεσιών Υγείας από την πλευρά του ασθενούς και, φυσικά, του κόστους.

11
Νοέμβριος
2015

«Αποστολή ‘Διαβήτης’: Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!»

Δέκα καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές αποτελούν τα μέλη της Αποστολής «Διαβήτης», που επισκέπτονται αφιλοκερδώς 10 Δημοτικά σχολεία σε 10 περιοχές της Ελλάδας, για να συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.

10
Νοέμβριος
2015

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου στα ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου παρέχει ο δήμος Αθηναίων στα δημοτικά ιατρεία για όλους τους κατοίκους και δημότες του, αύριο Τέταρτη 11 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

04
Νοέμβριος
2015

Αποκλειστική προώθηση και διανομή των προϊόντων βρεφικής διατροφής Rontamil από την ELPEN

Τη συνεργασία τους για την αποκλειστική προώθηση και διανομή των προϊόντων Βρεφικής Διατροφής Rontamil σε όλη την Ελλάδα, από την 1η Δεκεμβρίου 2015, ανακοίνωσαν η Rontis Corporation S.A. και η φαρμακευτική εταιρεία ELPEN ΑΕ.

21
Οκτώβριος
2015

6o Pharma & Health Conference: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις δαπάνες φάρμακου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 6ου Pharma & Health Conference 2015, της Ethos Media, με την παρουσία πολιτειακών και κυβερνητικών εκπροσώπων και πλήθος στελεχών από την αγορά της Υγείας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, δεδομένα για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ιατρική ειδικότητα και γεωγραφική περιφέρεια.

[12 3  >>