10
Μάιος
2015

Καμπάνια "Υγεία Πεμπτικού"

Καμπάνια

Το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής σχεδιάζει καμπάνια ενημέρωσης για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την αναγνώριση συμπτωμάτων αυτού, με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση από τον ιατρό-γαστρεντερολόγο. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, περιλαμβάνεται ενημέρωση για τη διατροφική αντιμετώπιση των πεπτικών δυσλειτουργιών, δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση από άτομο σε άτομο, με σκοπό μία ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη θεραπεία, αλλά και στο ρόλο του διαιτολόγου.

Θα αναλυθούν και παρουσιαστούν οι 3 συχνότερες παθήσεις που αφορούν το πεπτικό σύστημα : η Δυσκοιλιότητα, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση.

Οι Στόχοι της καμπάνιας είναι :

• Να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό όλων των ηλικιακών ομάδων σχετικά με τις λειτουργίες και τα όργανα του πεπτικού συστήματος με τη χρήση εύληπτων και ευχάριστων εργαλείων.

 • Να βοηθήσει το κοινό στον εντοπισμό/ανίχνευση γαστρεντερικών συμπτωμάτων και στην πρόληψη ασθενειών του πεπτικού συστήματος.

 • Να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την κατάλληλη διατροφική αντιμετώπιση των συχνότερων παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος (δυσκοιλιότητα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.α.).

 • Να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στους ειδικούς (γαστρεντερολόγους, διαιτολόγους, κ.α.) και να συμβάλλει στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ασθενείς.

 Απώτερος στόχος της ομάδας του πεπτικού, είναι να προσεγγίσει με ανάλογο τρόπο κάθε ασθένεια του γαστρεντερικού για την οποία θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον ή ανάγκη για ενημέρωση από το κοινό ή τους ειδικούς υγείας.

 Η διάθεση της ομάδας είναι να επιτευχθεί αυτό με ολοένα και πιο δημιουργικό τρόπο, δημιουργώντας ενημερωτικό υλικό για το κοινό και τους επιστήμονες υγείας που θα είναι ακριβές και θα τονίζει λεπτομέρειες που αξίζει να προσεχθούν, ώστε να υπάρξει ανακούφιση και βελτίωση στα συμπτώματα της κάθε ασθένειας.

 

Ομάδα Εργασίας: Υπεύθυνος :

Γιώργος Παπαθεοδωρίδης,

Αναπλ. ΚαθηγητήςΙατρός-Γαστρεντερολοογίαός Ηλιάνα Ηλιοπούλου,

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. Ευσταθία Παπαδά,

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. Νάνα Καλαφάτη,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ph.D.c. Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας :

Μένια Κουκουγιάννη 210-7231332 6944-763141 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Categories: Καμπάνιες - Infographics

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ως guest.