14
Ιανουάριος
2016

Πατάτες με... μέτρο, για ασφαλή εγκυμοσύνη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση διαβήτη κύησης στις γυναίκες που καταναλώνουν συχνά πατάτες, κρούει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ.

07
Ιανουάριος
2016

Σύμμαχοι της καρδιάς υγιεινή διατροφή και άσκηση

Η αλλαγή του τρόπου ζωής προς μία πιο υγιεινή διατροφή, με περισσότερη, τακτική άσκηση, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και την ικανότητα άσκησης σε ανθρώπους με συγκεκριμένο είδος καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με σχετική επιστημονική έρευνα.

07
Ιανουάριος
2016

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανατιμολόγησης φαρμάκων

Μειώσεις τιμών που κυμαίνονται στο 2,9% φέρνει η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

23
Δεκέμβριος
2015

Προδιαβήτης: Αόρατος και επικίνδυνος

Η σημασία της αλλαγής συμπεριφοράς στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας είναι γνωστή σε όλους. Ωστόσο, παρότι αλλαγές στη διατροφή, που είναι σημαντικές και για τη ρύθμιση του βάρους αλλά και για τη ρύθμιση του σακχάρου, δείχνουν λογικές και προφανείς, εντούτοις ελάχιστοι τις εφαρμόζουν συστηματικά στην καθημερινότητα τους.

15
Δεκέμβριος
2015

Μπορεί το stress να σου αυξήσει τη χοληστερόλη;

Είναι αλήθεια πως το stress αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν το αίσθημα αυτό καθημερινά. Το stress δεν είναι απαραίτητα αρνητικό –στη σωστή ποσότητα συμβάλλει στην κινητοποίηση και την εγρήγορση του ατόμου. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούμε να το αποβάλουμε και το αίσθημα αυτό αρχίζει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας, δηλαδή τις βασικές μας συνήθειες, όπως η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, αλλά και ο ύπνος;

Της Κατερίνας Χατζηράι

14
Ιανουάριος
2016

Οι συχνότερες ερωτήσεις όσων ασκούνται

Οι συχνότερες ερωτήσεις όσων ασκούνται

Categories:

Ευεξία

Είναι σίγουρο ότι έχετε ακούσει διάφορες θεωρίες, πολλές φορές καλοπροαίρετες, για τη διατροφή των ασκούμενων και το πώς μπορούν να επιφέρουν... θαύματα. Τέτοιες θεωρίες είναι όμως αληθινές ή αποτελούν επαναλαμβανόμενες «δεισιδαιμονίες» από στόμα σε στόμα; Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια!

Γράφει ο Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

07
Ιανουάριος
2016

ΕΟΦ: Προσοχή στην αγορά σκευασμάτων μέσω Διαδικτύου

Σήμα κινδύνου σχετικά με την αγορά και χρήση σκευασμάτων που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και τα οποία διακινούνται από «μη αξιόπιστες πηγές», όπως είναι το Διαδίκτυο, εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προειδοποιώντας ότι μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

31
Δεκέμβριος
2015

Τί απασχόλησε περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με την υγεία τους τη χρονιά που φεύγει

Ο πολυδιάστατος ρόλος της γυναίκας τη θέλει διαδοχικά ή και ταυτόχρονα εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφο. Τη βλέπουμε να ανησυχεί καθημερινά για τη φροντίδα και την υγεία όλης της οικογένειας, αλλά και για τη δική της. Ποια είναι τα πέντε σημαντικότερα σημεία γύρω από τα γυναικεία ζητήματα υγείας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και την ανησυχία των περισσότερων γυναικών;

16
Δεκέμβριος
2015

H ανοσο-ογκολογία φέρνει νέα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, επιστήμονες από όλο τον κόσμο μελετούν το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανοσοποιητικό σύστημα στη μάχη κατά του καρκίνου. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι οι ανοσο-ογκολογικές αγωγές παρέχουν αντικαρκινικά οφέλη που διαρκούν, σε ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν πολύ λίγες επιλογές.

15
Δεκέμβριος
2015

Ο διαβήτης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το 3% έως 6% των συνολικών δαπανών Υγείας κάθε χρόνο δαπανώνται για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η ρύθμιση της συγκεκριμένης ασθένειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της μελλοντικής εξέλιξης της νόσου, της χρήσης υπηρεσιών Υγείας από την πλευρά του ασθενούς και, φυσικά, του κόστους.

[12 3 4 5  >>