14
Ιανουάριος
2016

«Φρένο» στην κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη

Ένοχη για τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους σε βάθος χρόνου είναι η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, όπως επιβεβαιώνει μελέτη που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές και τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Circulation».

14
Ιανουάριος
2016

Πρωινό για... αριστούχους!

Καλύτερες σχολικές επιδόσεις έχουν τα παιδιά που τρώνε συστηματικά πρωινό, όπως επιβεβαιώνει νέα βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Public Health Nutrition.

08
Ιανουάριος
2016

Μήπως χορταίνουμε με το... μυαλό μας;

Υπερβολές στην κατανάλωση τροφών που χαρακτηρίζονται «υγιεινές» κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, καθώς φαίνεται πως φοβούνται ότι δεν θα... χορτάσουν, όπως δείχνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Association for Consumer Research.

07
Ιανουάριος
2016

Πώς θα επανέλθω στην διατροφή μου μετά τις γιορτές;

Οι γιορτές πέρασαν και στους περισσότερους έφεραν μία αποδιοργάνωση στο πρόγραμμα αλλά και στην διατροφή τους. Η αλλαγή στην καθημερινότητα, η αφθονία των γλυκών, η κατανάλωση φαγητών πιο βαριά μαγειρεμένων αλλά και του αλκοόλ, πολλές φορές επιφέρει και μία αύξηση του βάρους, άλλες φορές μεγαλύτερη και άλλες μικρότερη.

Γράφει η Λαμπρινή Μόσχου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

 

31
Δεκέμβριος
2015

Kανονικά, light ή κανονικά και light;

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επιστήμης τροφίμων (καινοτομία, εφευρετικότητα) ασφαλώς είναι καλοδεχούμενη. Περισσότερα προϊόντα, περισσότερη τροφή, αλλά και περισσότερη κατανάλωση... Αυτή η περισσότερη κατανάλωση, έχει οδηγήσει πολλούς δυτικούς λαούς στο να αυξάνουν την προσλαμβανόμενη τροφή.

Γράφει ο Δημήτρης Μπερτζελέτος
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

31
Δεκέμβριος
2015

Πώς ο καφές συμβάλλει στην αντιοξειδωτική μας άμυνα

Ο καφές είναι ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως καταναλισκόμενα ροφήματα, με την παγκόσμια κατανάλωση να έχει ξεπεράσει τα 9 τρισ. κιλά το 2014! Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τη μελέτη των ιδιοτήτων του καφέ στην υγεία του ανθρώπου.

Γράφει ο Γεώργιος Σαλταούρας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

31
Δεκέμβριος
2015

Χρειάζομαι πρωτεΐνη για να είμαι fit;

Tα τελευταία χρόνια, τα διατροφικά σχήματα που βασίζονται στην πρωτεΐνη, και βοηθούν τα άτομα να παραμείνουν σε φόρμα ή να «ξεφορτωθούν» τυχόν παραπανίσια κιλά τους, κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Πώς ορίζεται όμως το fitness και χρειάζομαι πρωτεΐνη για να είμαι fit ή μήπως, αν είμαι fit χρειάζομαι πρωτεΐνη;

Γράφει η Θάλεια Καρδάτου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

23
Δεκέμβριος
2015

Ακτινογραφώντας τα παιδικά δημητριακά

Η σημασία του πρωινού γεύματος, ειδικότερα για τα παιδιά και τους εφήβους, είναι πλέον γνωστή και ευρέως αποδεκτή, καθώς σχετίζεται με ένα υγιές σωματικό βάρος, βελτιωμένη νοητική εγρήγορση, αλλά και φυσική απόδοση. Τα δημητριακά πρωινού, αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλής επιλογές των παιδιών για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Γράφει η Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD-c

23
Δεκέμβριος
2015

Βρείτε τους διατροφικούς σας συμμάχους για καλή υγεία

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ισορροπημένη, υγιεινή και μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της υγείας, αφού μπορεί να προλάβει αλλά και να βελτιώσει διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

Γράφει η Έλενα Αλετράρη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Τεχνολόγος Τροφίμων

23
Δεκέμβριος
2015

Και στις γιορτές τρώμε με μέτρο!

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν διατροφικά τις ημέρες των γιορτών οι ευάλωτες ομάδες (διαβητικοί, καρδιοπαθείς, υπερτασικοί, άτομα με γαστρεντερολογικά προβλήματα κ.λπ.), καθώς οι πειρασμοί είναι πολλοί και οι κίνδυνοι ακόμα περισσότεροι...

16
Δεκέμβριος
2015

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, με έναν ελληνικό καφέ

Το πρωινό ξύπνημα για πολλούς δεν είναι απλή υπόθεση. Τί καλύτερο, λοιπόν, από ένα μερακλίδικο ελληνικό καφέ να συνοδεύσει το πρωινό γεύμα πριν ξεκινήσει η μέρα σας;

Της Ελένης Τσαχάκη

15
Δεκέμβριος
2015

Πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία τα φτωχότερα παιδιά

Σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα έχουν τα πιο φτωχά παιδιά σε σχέση με τα πλουσιότερα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

08
Δεκέμβριος
2015

Ψωμί με λιγότερο αλάτι

Να υπάρχει λιγότερο αλάτι στο ψωμί που πωλούν οι Έλληνες αρτοποιοί είναι ο στόχος των κοινών δράσεων που συμφώνησαν να αναλάβουν η Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

08
Δεκέμβριος
2015

mySticks: Γευστικά και θρεπτικά κριτσίνια χωρίς γλουτένη!

Τα νέα προϊόντα mySticks, με την επωνυμία Live Long Live Greek, είναι κριτσίνια χωρίς γλουτένη, που αναπτύχθηκαν και δημιουργήθηκαν μετά από συστηματική έρευνα που διεξήχθη τα τελευταία 3 χρόνια από την εταιρεία SDC.

08
Δεκέμβριος
2015

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την... παχυσαρκία!

Να μικρύνει οτιδήποτε αφορά τη διατροφή μας, από τις συσκευασίες των τροφίμων έως τα πιάτα και τις μερίδες στα εστιατόρια ή στο σπίτι μας, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα η παχυσαρκία, που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία.

[12 3 4 5  >>